Sivut

maanantai 10. marraskuuta 2014

Punajuuri-halloumi salaatti

Syksyinen punajuuri salaatti. Kauden juureksista saa nyt maukkaita lisukkeita ja salaatteja ym. eli käyttäkää! :)

Punajuuri-halloumi salaatti

5-6 kypsää punajuurta
1pkt halloumia
3 pientä omenaa
n. 100g lehtikaalta
rucolaa+salaattia (mistä itse pitää,esim. tammenlehti,jäävuori.....)
manteita (siemensekoitusta)
kastike:
2-3 rkl sitruunan mehua
2-3tl balsamicoa
2-3tl oliiviöljyä
hiutalesuolaa, mustapippuria,ripaus sokeria/hunajaa

1.Kypsennä punajuuret mieluiten edellispäivänä. Joko uunissa suolapedillä n.1-1 1/2h 200c tai keitä kuorineen kypsäksi. Kokeile haarukalla kypsyys välillä.
2. Pese omenat, lehtikaali ja salaatit.
3. Kuori ja pilko punajuuri sopiviksi lohkoiksi. Leikkaa omenat lohkoiksi. Poista lehtikaalista keskiosa ja revi pienemmäksi. Leikkaa halloumi viipaleiksi.
4. Paista voi-öljy seoksessa punajuuria ja lehtikaalta hetken käännellen. Lisää suolaa ja pippuria.
Paista sen jälkeen omena lohkoja hetken voissa. Paista halloumi viipaleet tilkassa öljyä. Viimeisenä käytä kuivalla pannulla manteleita (tähän sopisi myös erilaiset siemensekoitukset) hetken aikaa pyöritellen.
5. Tee kastike kulhoon/syvään lautaseen. maista ja lisää makuja tarpeen mukaan. Pyöritä punajuuret ja lehtikaalet kastikkeessa.
6. Kokoa salaatti vadille ja lisää päällimäiseksi vielä kastiketta ja oliiviöljyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti