Sivut

perjantai 28. marraskuuta 2014

Juuressosekeitto

Sosekeittoja on kiva tehdä, vaikkakin juuresten kuoriminen ei ole mun lemppari hommia.. Tyttäreni 3-v piti keitosta todella paljon! Muutaman kerran keittoa syödessä piti kertoa että, "ompa hyvää!" ja lopussa tuli niin reipas "kiitos!" että tämä taisi maistua. Lapsethan on niitä pahimpia ruokakriitikkoja, tai ainakin rehellisimpiä. :D

Juuressosekeitto

3-4 porkkanaa
4-6 jauhoista perunaa (3 jos oikeen isoja)
Pala lanttua (n. 130g)
1 pieni palsternakka
150g bataattia
n 2cm pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
vettä
1 dl alpro soya-ruoka (oatly!-ruokaan)
timjamia, mustapippuria, suolaa
sitruunamehua
persiljaa
Väinämöisen palttoonappeja/ruiskrutonkeja/paahdettuja siemeniä

1. Kuori kaikki juurekset. Leikkaa kuutioiksi/paloiksi, kunhan suurin piirtein ovat samankokoisia. Kuulotta juureksia ja sipuleita hetki kattilassa oliiviöljyssä. Lisää vettä sen verran että juurekset peittyvät. Heitä kasvisliemikuutio joukkoon.
2. Keitä kypsiksi ja soseuta. Lisää soya-ruoka, mausteet sekä puristus sitruunamehua. Hakkaa persiljaa ja lisää keiton päälle. Maista! Lisää mausteita jos keiton maku ei vielä kohdallaan.
Tarjolle laita murskattuja palttoonappeja ja persiljaa. Keiton päälle sopii myös raejuusto loistavasti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti