Sivut

tiistai 4. marraskuuta 2014

Self made SalSa!

Ja vihdoin kone taas käytössä. Edellinen sanoi sopimuksensa irti, joten sen vuoksi muutaman viikon hiljais elo täällä. Mutta! Itse tehty salsa on T O D E L L A maukasta ja se on tällä reseptillä erittäin nopsa tehdä. Itse en kaupan salsoja ole hetkeen ostanut, koska niiden maku ei vaan ole lähellekkään yhtä hyvä. Tässäpä resepti.

SALSA

1 tölkki tomaattimurskaa
1 pieni punasipuli tai 1/2 iso
1-2 valkosipulinkynttä
n. 1/2 limen mehu
1-2 chiliä
suolaa, mustapippuria, sokeria
1/2 puntti korianteria

1. Kaada tomaattimurska kulhoon. Hakkaa punasipuli pieneksi, murskaa valkosipulinkynnet sekä pese ja hakkaa chilit pieneksi. Tässä kohtaa määrittele salsan tulisuus; jos jätät siemenet, sitä tulisempaa salsasta tulee. Me pidämme tulisesta joten yleensä laitan 1 kokonaisen chilin ja toisesta otan siemenet pois tai laitan 2 kokonaista chiliä. 
2. Lisää chilit, valkosipuli sekä punasipuli tomaattimurskan joukkoon. Hakkaa korianteri pienemmäksi ja lisää sekaan. Mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla ja hyppysellisellä sokeria.
3. Maista! Lisää oman maun mukaan lisää korianteria, limeä + mausteita. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Nauti nachojen tai tortillojen kanssa.
HoX! Jos haluat rakenteesta "tiivimpää" voit lisätä joukkoon tomaattipyrettä.



2 kommenttia: