Sivut

maanantai 17. marraskuuta 2014

Pestolohi ja uunijuurekset sekä marinoitu kaalisalaatti

Tänään tehtiin uunilohta ja juureksia. Kaikki valmistuu uunissa, joten suht näppärää tehdä. Lisukkeeksi tehtiin myös marinoitua kaalisalaattia joka löytyi http://ruokailmio.blogspot.fi


Uunijurekset

2 porkkanaa
pala lanttua
600g perunaa
Parsakaalta
suolaa,mustapippuria,timjamia
oliiviöljyä/rypsiöljyä

1. Laita uuni lämpenemään 200C. Pese perunat. Leikkaa ne lohkoiksi ja heitä uunipellille.
Kuori porkkanat ja lanttu ja leikkaa isohkoiksi tikuiksi. Ei ole niin nöpönuukaa. Heitä kaikki pellille ja mausteet sekä öljy perään. Sitten kaikki sekaisin käsin. Uuniin ja n. 45min- 1h, sekoittele välillä. Laita parsakaali joukkoon puolessa välissä.

Pestolohi

700g lohta
sitruunanmehua
gourmetsuolaa (tavallinenkin käy)
2rk pestoa (valmispestoa kaupasta)

1. Poista ruodot. Purista sitruunasta mehua lohen päälle sekä ripottele suola.
Levitä pesto lopuksi pinnalle ja laita uuniin n. 200c ja 20min.

Marinoitu kaalisalaatti

400 g valkokaalia
1 iso porkkana
1 dl vettä
½ dl väkiviinaetikkaa
1 - 2 rkl sokeria
vajaa ½ tl suolaa
vähän mustapippuria
2 rkl öljyä

1. Raasta kaali ohueksi juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkana.
2. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää sekaan sokeri ja suola. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää etikka ja öljy ja hulauta liemi kaali-porkkanaraasteen sekaan.
3. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia. Maut pääsevät parhaiten esiin seuraavana päivänä. Raaste säilyy useita päiviä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti