Sivut

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Sunnuntai lounas-3 ruokalajin menu



Eilen oli avopuolison isovanhemmat meillä lounaalla. Ajattelin tehdä helppo tekoisen menun, jotta mun aika ei menisi keittiössä hellan ääressä, vaan saisinpa nauttia hurtista huumorista ja loistavista tarinoista joita hänen isoäitinsä niin hauskasti kertoilee. Pariskunta on ollut naimisissa kunnioitettavat 62-vuotta, siinäpä tavoitetta kerrakseen itse kullekin!;)

Risoton tein tällä kertaa upeasta luomu speltti helmistä. Suosittelen! Ravintorikkaampaa, ihana pähkinäinen maku ja suomalaista. Oli helppo töisempikin, koska ei tarvitse koko ajan sekoitella-neste lisättiin kerralla ja annettiin imeytyä helmiin. Ja tämän voi tarjota helposti myös ilman kanaa, jos haluaa kasvisruoan.

Kuvat otin tällä kertaa lennosta, juuri ennen kuin menivät pöytään. Siksipä laatu on mitä on tällä kertaa :D Psssst! Tämä passais hyvin pääsiäis menuksi myös! :)

 Kreikkalaiset salaatticrostinit
*
Sienirisotto ja täytettyä kanaa pekoniin käärittynä
*
Lemon posset





Kreikkalaiset salaatticrostinit

Täysjyväleipää/rapeaa vehnäleipää
4rkl hyvää oliiviöljyä 1 vs-kynsi murskattuna
4 pihvitomaattia
1/2 kurkku
1/2 sipuli
oliiveja
200g fetaa (ei salaattijuustoa!)
muutamaa erilaista rapeaa salaattia
sitruunamehua, mp

Pilko kasvikset pieniksi. Leikkaa leipä ja "voitele" oliiviöljyn ja vs seoksella molemmat puolet. Paahda uunissa n 200c rapeaksi. Murustele feta oliiviöljyn ja valkosipulin lopun sekaan ja lisää kasvisten joukkoon, lisää lopuksi salaatit. Mausta sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla ja lorauksella oliiviöljyä. Lusikoi seosta rapeiden leipäviipaleiden päälle.




Täytetyt kanafileet
 Kanafileitä
aurinkokuivattua tomaattia
persiljaa
suolaa, mp
pekonia

 Osta joko valmiiksi leikattuja perhosfileitä tai leikkaa itse perhosiksi. Valuta aurinkok.tomaatit ja leikkaa pienemmäksi. Silppua persiljaa. Laita fileiden toiselle puolelle tomaattia, persiljaa ja mausteita, laita fileen toinen puoli "kanneksi" päälle. Kääri ympärille 2 pekonia siivua ja ota väri paistinpannulla molemmin puolin. Laita fileet uunivuokaan ja kypsennä uunissa  200 c n. 10-15min.
Laita folio päälle uunista ottamisen jälkeen ja anna levähtää hetki ennen leikkaamista.


Sienirisotto (6hlö)

200g herkkusieniä
1 iso punainen paprika
150g purjoa
4dl spelttihelmiä
öljyä kuullottamiseen
8dl vettä
2 fond "du chef" chicken nappia
1/2 omena
2dl parmesaania
3-4rkl persilja silppua
sitruunamehua puristettuna loraus
mp

Kuullota öljyssä pilkotut kasvikset ja spelttihelmet. Lisää vesi ja fondi napit. Anna hautua n 20-25min, sekoittele välillä ja lisää vettä tarvittaessa. Pilko omena pieneksi kuutioiksi ja lisää risoton joukkooon. Maista. Mausta pippurilla, sitruunamehulla ja lisää reilusti parmesaania ja persiljaa, sekoita. MAISTA! lisää tarvittaessa mausteita ja parmesaania.

Esille laittaessa: lusikoi lautasella risottoa, leikkaa kana kolmeen osaan ja lisää risoton päälle. Lusikoi kanafileiden päälle muutama lusikallinen kanalientä uunivuoasta ja raasta päälle reilusti parmesaania sekä hiukan persilja silppua.

 Lemon posset (4hlö) ohje:Soppa365

4dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
1dl tuorepuristettua sitruunamehua

Kiehauta n 3min kermaa ja sokeria, sekoita koko ajan. Seos hieman saa paksuuntua. Ota pois liedeltä ja lisää sitruunamehu. Maista. Seos saa maistua reilusti sitruunalta, joten lisää sitä tarvittaessa.
Kaada seos laseihin laita päälle kelmu ja anna seistä jääkaapissa yön yli.

Eli tämän saa tehdä jo edellis päivänä valmiiksi :) Koristele haluamallasi tavalla, esim. luomu sitruunan kuori raasteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti