Sivut

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Sormiruokailua



Lennu oli 5kk kun sai rueta jo istumaan syöttötuolissa. Meidän vauva näytti niiiin pieneltä siinä! Aluksi tein soseita vauvalle, ja niitä hyvällä ruokahalulla syötiin ja maisteltiin. 6kk iässä ruettiin vähän harjoitteleen itse syömistä; laitoin soseiden syötön ohessa L:lle aina jotain sormiruokaa. Pehmeäksi keitettyä parsakaalta, kukkakaalta, porkkana tikkuja, banaania... Kiinnostuneena L pyöritteli ruokaa käsissä ja välillä sitä meni jopa suuhunki asti! Enimmäkseen kylläki lattialle, niin kuin edelleenkin (L on 8kk) joten huumoria sen suhteen vaan! ;)

Alkuun yskitään ja kakoillaan aika paljon, joten seurata täytyy ruokailua koko ajan herkeämättä. Suosittelen alkuun lukemaan kirjan "Minä syön itse" ja "omin sormin suuhun".


Siinäpä syödään itse sitten sitä ihanata puuroa...
Aamiainen
-Meillä syödään yleensä aamuisin puuroa, ja sen syötän lusikalla. Kaurapuurosta tulevaa sotkua vaan ei joka päivä jaksa :D  Sekaan hedelmä/marjasosetta tai jäisiä marjoja.
-Munakas on myös herkkua, pelkästään niin tai vihannesten kanssa.
-hedelmäviipaleet ja jäiset marjat
-apinaeväs tai itsetehdyt leipäset esim. avocado levitteen kera

Lounas/päivällinen
-teen samoja ruokia vauvalle kuin meillekin. Tietysti ilman suolaa ja laatikoihin/keittoihin käytän kaurakermaa
-monipuolisesti juureksia ja kasviksia
-lihaa joskus, ei syödä joka päivä.

Välipala/iltapala
-samoja ruokia kuin aamupalallakin
-itse tehty smoothie/kaupasta ostettu
-höyrytetyt omena/päärynäviipaleet
-talk murot
-muna-banaanivohveli
- nyt kun pikku herralle on hampaita tulossa, jäiset marjat on ollut ihan ykkös juttu. Mansikat,puolukat,mustaherukat,puolukat kaikki käy :)

Pari kk meni opeteltaessa, mutta nyt kun Lennu on 9kk, kaikki (paitsi se puuro ja kaupan hedelmäsoseet) pikku herra syö itse. On mukava istua yhdessä pöydän ääressä ja syödä muun perheen kanssa saman aikaisesti LÄMMIN ruoka, ettei aika mene vauvan syöttämiseen ja loppujen lopuksi äitiä odottaa se kylmentynyt ruoka...Touhua on myös hauska katsella, vauva todellakin nauttii itse syömisestä, ruoan koskettamisesta. Mikäs sen parempi tapa tutustua ruokaan?






 Niin ja siitä sotkusta. Sitä tulee. Ja paljon. Jokapuolelle. Mutta mitäs sitten, rikkalapio esille ja lakaisu sinne. Tai sitten märkä rätti jolla pyyhit ensin vauvan, sitten pöydän ja lopuksi pöydän alta (vinkki kirjasta "minä syön itse") :) Ja joskus on parempi sotkujen antaa hetken kuivahtaa pöydän alla, jolloin ne on helpompi sieltä lakasta tai imuroida pois. Kaikkeen tottuu, kunhan annat itsellesi luvan höllätä hiukan. :)





Nää on vauvan "karkkia" eli silloin tällöin vaan.







 
Suosittelen lämpimästi lainaamaan tai ostamaan kirjan "luomuruokaa lapselle". Paljon mielenkiintoisia, ihanan makuisia reseptejä ja ideoita ruoan laittoon vauvalle! Ollaan melkeen kaikkea testattu pian ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti