Sivut

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Sitruunaiset kanafileet uunissa ja perunagratiini

Viikon ruokalistan ensimmäiset sapuskat valmistui hetki sitten. Uunissa kypsyy samaan aikaan perunat ja kanat sekä ratatuille, ja sillä aikaa valmistelin kaalisalaatteja lisukkeeksi. Huh, mut ihanaa, enään tänään ei tartte tehdä muuta kun Lennun 8kk ruoat pariksi päivää. :D

Perunagratiini (Jamie Oliverin alkuperäinen ohje)

n.800g perunoita
3 sipulia
2-3rkl oliiviöljyä
1 kanaliemikuutio
suolaa, mp
1dl kaurakermaa (tai ruokakermaa)
30g parmesaania
(hiukan emmental raastetta)

Laita uuni kuumenemaan 200c. Kuumenna vedenkeittimellä vettä. Viipaloi perunat joko veitsellä tai yleiskoneella ohuiksi siivuiksi. Laita perunaviipaleet kattilaan ja kaada kuuma vesi päälle, keitä perunoita n 10min. Sillä välin välin kun perunat kiehuu, viipaloi sipulit ja laita ne voideltuun uunivuokaan oliiviöljyn kanssa. Murusta kanaliemikuutio sipulien päälle lisää tilkka vettä, mausta mp ja hitusella suolaa. Heitä vuoka hetkeksi uuniin, jotta sipulit hiukan kypsyvät, sekoittele välillä. Kaada perunat siivilään ja lisää sipulien joukkoon, sekoittele ja kaada kerma  ja raasta parmesaani perunoiden päälle. Gratinoi uunissa n 10min.

Sitruunaiset kanafileet 

400-500g kana fileitä
1,5dl valkoviiniä
1rkl hyvää oliiviöljyä
3 vs-kynttä
1tl timjamia
suolaa, mp
3-4 ohutta viipaletta sitruunaa ja puristus sitruunamehua

Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä, sitruunamehua ja valkoviini ja heitä kanafileet päälle. Mausta kanafileet. Leikkaa sitruuna ja vs-kynnet ohkasiksi viipaileksi  ja laita kanafileiden päälle, Laita uuniin n. 15min.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti