Sivut

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Marinoitu punakaalisalaatti

Loisto lisuke erilaisille ruoille, tuo väriä pöytään. :) Muutenkin tähän aikaan kannattaa käyttää enemmän erilaisia kaaleja. Punakaalissa on erityisen paljon syöpää ehkäiseviä glukosinolaatteja ja siinä on myös enemmän C-vitamiinia kuin kaverissaan valkokaalissa. Alkuperäinen ohje K-ruoka.fi:stä.

Marinoitu punakaalisalaatti

350g punakaalta
1 omena

Marinadi

 0,5dl öljyä
0,25dl valkoviinietikkaa
1tl juoksevaa hunajaa
1/4tl suolaa

Sekoita marinadin ainekset kulhon pohjalle. Suikaloi kaali juustohöylällä ohuiksi lastuiksi. Loppu pään voit suikaloida veitsellä. Raasta omena karkealla terällä raasteeksi. Sekoita raasteet marinadin joukkoon ja laita jääkaappiin maustumaan.

Tänne sopisi hyvin myös erilaiset pähkinät ja siemenet sekaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti