Sivut

tiistai 23. joulukuuta 2014

Syötävät lahjat vol 2

Kokeilin ensimmäistä kertaa leipoa saaristolaisleipää, ja sehän olikin ihan helppoa kiitos hyvän ohjeen! Ainut oli tuo paistoaika, ihan varma en ollut koska leipä oli valmista.. Mutta noin 50-60min se mulla oli uunissa, ja suht kypsältä vaikutti. :D Toivottavasti lahjan saaneet tykkäävät... Juurikin voin ja kylmäsavulohen kanssa varmasti aika avot! Ja tyrnejä meillä on aina pakkasessa, koska isäni niitä poimii kesän lopussa. Sulatin vaan mikrossa 1dl verran ja paseerasin mehun, lisäsin myös tyrnin siemet leipään. Ohje löytyi ja samalla myös idea leipien paketoimiseen: http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2014/12/hyvan-mielen-leipa.html#comment-form

Tyrnileipä

4 leipää
 
7,5 dl piimää
3dl appelsiinimehua
0,5 dl tyrnimehu(tiivistettä)
1 rkl voita  
50g tuorehiivaa
3dl siirappia
4dl Myllärin luomu ruisjauho
2 dl vehnärouhetta
2 dl ruisrouhetta
 4 dl olut- ja leipämallasta
 6 dl Myllärin vehnäjauhoja 3tl suolaa


Kuumenna kaikki nesteet  siirappia lukuunottamatta ja voi  37 asteiseksi ja liuota hiiva mukaan. Lisää myös siirappi ja sitten sekoita mukaan kaikki kuiva-aineet. Kaada  löysä taikina neljään n. litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja anna seistä liinalla peitettynä puoli tuntia.
Paista  180 asteessa kiertoilmauunissa 45-60 minuuttia. Anna jäähtyä ja tasaantua viileässä ainakin 2-3 päivää.






Myslin tein hiukan jouluisemmaksi, lisäämällä sinne kanelia ja mantelilastuja. Simppeli perus ohje johon voi lisäillä oman mielensä mukaan mitä tahansa mistä pitää. :) Alkuperäinen ohje:http://www.maku.fi/blogit/terveen-hyvaa/rapean-muromyslin-salat

Mysli

15 annosta 1h

7,5dl kaurahiutaleita
1/2dl paahdettu pellavansiemenrouhe+puolukka
2-3rkl hamppurouhetta
1/2dl ruislesettä
1/tl suolaa
1tl kanelia
1/2dl öljyä
1/2dl hunajaa
2rkl vettä
1rkl sitruunanmehua


Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kosteat aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä kahdelle uuninpellille leivinpaperin päälle. Paista 150-asteisessa uunissa (mieluiten kiertoilmalla) noin 20 minuuttia välillä lusikalla käännellen. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä 20-30 minuuttia, tai kunnes muromysli on kuivaa ja rapeaa. Säilytä lasipurkissa huoneenlämmössä.

VINKKI

Voit laittaa muromyslin sekaan paahtumaan pähkinöitä uunin lämpötilan laskemisen jälkeen (eli 20 min paistamisen jälkeen). Valmiiseen mysliin voit sekoittaa rusinoita, kuivattuja hedelmiä paloiteltuna, tummasuklaahippuja tai vaikkapa paahdettuja kookoslastuja.

Itse laitoin tähän mysliin sekaan karpaloita, paahdettuja kookoslastuja sekä mantelilastuja.





 Rentouttavaa ja maukasta joulua kaikille! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti