Sivut

lauantai 13. joulukuuta 2014

Kanarisotto

Tämä maistu meidän poppoolle kyllä hyvin. Tää oli helppo ja kiva ruoka tehdä, ainut että hellan ääreltä ei juuri poistuta nesteen lisäämisen sekä hämmentelyn vuoksi-mutta risotto palkitsee kyllä kokkaajan.
 Tämä täytyy syödä heti, kun risotto on juuri ja juuri kypsää! Ja päälle reilusti parmesaania ja sitruunaa rakastava puristaa päälle vielä sitruunan mehua, avot!  Resepti löytyi täältä: http://ruokailmio.blogspot.fi itte hiukan vaan muuntelin.

Broileririsotto (4:lle)

1 sipuli
2 porkkanaa (luomu)
2 rkl öljyä
300 g broilerin filettä
 1 3/4 dl risottoriisiä
½ tl kanaliemikuutio (Knorr, Fond "du chef")
vettä
1 tl currya
½ tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria
200  g kesäkurpitsaa
2 rkl sitruunamehua
1 - 2 dl parmesaania vastaraastettuna
tuoretta persiljaa

1. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko porkkana pieneksi. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä viitisen minuuttia. Lisää pilkotut broilerinfileet. Jos käytät kypsää broileria, sen voi lisätä melkein valmiiseen risottoon.
2. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki.  Mausta currylla, paprikalla, pippurilla ja kanaliemikuutiolla. Lisää sen jälkeen risoton sekaan vähän kerrallaan kuumaa vettä. Aina, kun edellinenn vesitilkka on imeytynyt, lisää uutta. Sekoita koko ajan. Lisää sitruunamehu.
3. Pilko kesäkurpitsa pieneksi ja lisää se risoton sekaan, kun risottoa on keitelty n. 10 minuuttia. Jatka nesteen lisäämistä ja hämmentelyä.
4. Kun risotto on juuri ja juuri kypsää, sekoita joukkoon vastaraastettu parmesaani ja silputtua tuoretta persiljaa. Tarjoa heti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti