Sivut

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Arkiruokaa ja lisukkeita


Aina ei ole aikaa eikä halua tehdä ihan kaikkea alusta loppuun saakka itse, vaikka siihen pyrinkin. Pakkasessa mulla on yleensä "hätä varoja" kiireisen tai laiskan päivän varalle. Yksi niistä on paneroidut kalapalat. Lisukkeet on mun mielestä tärkeä osa ruokaa, ja niitten avulla saa melkeen ruoasta kuin ruoasta vähän paremman ja ravintorikkaamman :) Sitten vielä kun ne laitetaan kaikki esille pöytään, saa lapsetkin ottaa vihanneksia ja ruokaa lisää kipoista, ja näin tekemällä ruokailu hetkestä saa hauskan eikä turhan kankean. :)


Kalapalat ja myskikurpitsa-bataatti uunilohkot
kurkkutikut&jogurtti-dippi
sitruunalohkot 

Tee ensin kaaliraaste ja jogurttidippi. Leikkaa kurkku tikuiksi ja lohko sitruuna.

1 myskikurpitsa
1 bataatti
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Laita uuni kuumenemaan 225c. Kuori bataatti ja leikkaa bataatti ja myskikurpitsa lankuiksi/lohkoiksi. Laita lankut kippoon ja lisää oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Kaada ja levitä ne uunipellille. Paista n 20min, sekoita välillä. Voit pastaa kalapalat samalla pellillä. Laske  lämpötilaa 200c ja tarkista kypsyys. Paista vielä 10-15min. Paistoaika riippuu kuinka paksuksi olet lohkot leikannut. 






 Hauskaa arkiruokailua! :)

<3 Jospa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti