Sivut

tiistai 10. helmikuuta 2015

Soseita vauvalle

Meidän 7-kk ikäinen poika ruokailee osittain soseilla, nykyään jo enemmälti sormiruokaillen. Tykkään kuitenkin että pakkasessa olisi aina jotain ruokaa varalle, minkä pystyy vaan sulatella sitten lounaalle tai päivälliselle. Tässä muutama sose ohje. :)

Vihreä monsterisose

1 parsakaali
1 päärynä
pala palsternakkaa
100g herneitä (pakkasesta)
1/2 zukkini (kesäkurpitsa)
persiljaa, mp ,sitruunanmehua


Huuhtele parsakaali ja zukkini, leikkaa paloiksi. Kuori päärynä ja palsternakka, leikkaa paloiksi. Kiehauta vettä ja lisää sinne ensin palsternakka ja parsakaali. Keitä n 5min ja lisää loput ainekset. Kiehauta pehmoiseksi, kaada keitinvesi toiseen kippoon ja soseuta. Lisää keitinvettä sen verran että koostumus on sopivan kiinteä, lisää mausteet.

Tarjoa riisin/kvinoan/cuscusin kanssa.

Ps. Voit myös lisätä haluamasi lisukkeen soseen joukkoon ja pakastaa sen jälkeen.






Aurinkosose

3 porkkanaa
1 pun.paprika
100g kukkakaalta
rakuunaa,persiljaa

Kuori porkkanat, pese paprika ja kukkakaali. Itse käytin luomu kukkakaalta pakkasesta (lidl), koska tuoretta en muistanut ostaa. Kiehauta vesi, pilko porkkanat ja paprika sekä kukkakaali. Heitä ensin porkkana palat veteen ja keitä hetki ennen kuin lisäät kukkakaalen ja paprikan. Keitä kypsäksi, laita keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta+mausta. Lisää keitinvettä sen verran että koostumus on sopivan kiinteää.



 Tarjoa riisin/kvinoan/kuskusin/pastan kera





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti