Sivut

tiistai 10. helmikuuta 2015

Hamppunäkkäri



No jaa! Nyt on kyllä terveellistä leipää. :D Tää ohje on sellainen "laitetaan vähän kaikkea mitä kaapista löytyy" eli mukailtavissa. Jos sulla ei ole hamppurouhetta, lisää jotain muuta vähän enemmän. Tai jos sulla ei oo maissijauhoja, laita vehnäjauhoja. Ymmärrätte pointin. Chian-siemeniä suosittelen laittaan, koska ne tavallaan "sitoo" ainekset yhteen turvotessaan. En tiiä miten kävisi jos ei laittaisi? Saman asian ajaisi psyllium.
Ei muuta kun testaileen eri versioita!

Hamppunäkkäri
2pellillistä

3dl auringonkukansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
1dl pellavansiemeniä
3rkl hamppurouhetta
2rkl chiansiemeniä
1rkl paahdettu rouhittu pellavaa+puolukka
2rkl ruisjauhoja
2rkl maissijauhoja
1tl suolaa
5dl vettä

Laita uuni kuumenemaan 170c. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Levitä kahdelle uunipellille lusikalla tasaisesti ohueksi levyksi. Ripottele päälle vielä hiukan sormisuolaa. Laita uuniin n 45-50min. Leikkaa joko veitsellä heti, tai revi näkkäri paloiksi. Nam!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti