Sivut

tiistai 3. helmikuuta 2015

Kanapullat

Nyt teki mieli jotain mausteista, raikasta. Chiliä oisin laittanut enemmänkin, mutta totutellaan neiti pikkuhiljaa tuliseen ruokaan.. :) Kanapullien kans oli jogurttidippi, riisi ja punakaali-porkkana-appelsiiniraaste.
 Tein isomman satsin, ja näitä syötiin pari päivää meillä. Pullat voi myös pakastaa jos niitä jää.

Kanapullat (6henk)

800g broilerin jauhelihaa
1,5dl korppujauhoja
2,5dl vettä
1 sipuli
2 vs-kynttä
2 pientä munaa
2-3cm pätkä inkivääriä
chiliä (laitoin 1cm palan,ilman siemeniä)
1luomu sitruunan kuori + lohko mehua
1 rkl tomaattipyreetä
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria


Laita uuni kuumenemaan 200C.
Mittaa korppujauhot kulhoon veden kanssa. Anna turvota hetki. Lisää vettä hiukan jos näyttää tönköltä.
Kuullota sipuleita hetki, älä polta! Lisää korppujauhojen sekaan jauheliha, sipulit, munat sekä raastettu inkivääri ja chili silppu (laita makusi mukaan).
 Lisää loput mausteet ja sekoita kunnolla. Tuoretta korianteria saa laittaa niin paljon kuin haluaa,mulla ei ollut kuin n 1/2dl verran enää ja enemmän ois saanu olla. :) Vielä puristus sitruunamehua ja hiukkasen lisää mausteita, sit vaan pyöritellään pulliksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista n. 20-25min 200C. Paistoaika on suuntaa antava-riippuen uunista, joten tarkista halkaisemalla pulla n 15min kohdalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti