Sivut

torstai 17. syyskuuta 2015

Kaali-makkarapata

Syksylle tullen on kiva rueta tekemään taas pata ruokia, kun ulkona sataa vettä ja lehdet lentelee pitkin naama taulua. 
Simppeli resepti, jossa hyödynnetty riisin jämät. Puolukat kruunaavat tämän makkarapadan. Ja iso satsi tuli, josta tämä 4hengen talous söi vielä seuraavanakin päivänä.
           Kaali-makkarapata
                  1/2kg kaalta 
                 1 iso sipuli
                2-3 porkkanaa raastettuna
                 1/2 varsi varsiselleristä
                   1 pkt makkaraa
                 2 vs-kynttä
                1 kasvisliemikuutio
                  1 tlk tomaattimurskaa
                   1tlk vettä (voi lisätä    
                     haudutuksen aikana)
                  3rkl tomaatti pyrettä
                              3-4dl keitettyä riisiä.                 
             (parsakaalta)
                  Pippuria, suolaa,    
                   paprikajauhetta,
                                                                      sinappia , persilja silppua

Leikkaa kaali ohueksi  suikaleiksi ja raasta porkkanat. Kuori ja pilko sipuli suikaleiksi.   Leikkaa varsiselleri.
Leikkaa ja kuutioi makkarat.
Kuullota rasvassa makkaroita ensin ja siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota sen jälkeen suikaloidut kaalet, sipuli porkkanaraaste ja selleri.
Lisää tomaattimurska, vesi, pyree ja liemikuutio sekä purista vs-kynnet joukkoon. Anna hautua kannen alla n. 30-60min. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää lopuksi mausteet ja keitetty riisi. Maista, ja lisää mausteita jos tarvitaan sekä persilja.
Tarjoa puolukoiden kera! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti