Sivut

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Mangojuustokakku

Parempi myöhään, kun ei milloinkaan.. Tätä tarjottii pääsiäis ajan vieraille, ihan perus mangojuustokakkua. Mun mielestä passaa hyvin pääsiäisen aikaan, kevääseen, kesään, syksyyn.... ;) Ja oli tosi hyvänmakuinen, freessi, eikä ollenkaan liian makea. Tee edellisenä päivänä valmiiksi, niin pääset helpolla tarjoilu päivänä. :)



Mangojuustokakku

Pohja:
200g täysjyvädigestivejä
50g sulatettua voita

Täyte:
2dl vispikermaa
180g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl  Valio pehmeää rahkaa
1tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria 
1 tlk säilykemangoja valutettuna
sitruunamehua
4 liivatelehteä

Päälle:
Pirkka luomu mangososetta

Murskaa keksit esim blenderissä tai laita keksit pussiin ja murskaat kaulimella. Sekoita sulanut voi ja keksimurska. Painele keksimurska 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja hiukan reunoillekin. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kermavaahto. Laita toiseen kulhoon tuorejuusto, rahka, sokerit ja valutetut mangot. Vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää sitruunamehua hiukan. Maista, lisää tarvittaessa sokeria ja rahkaa. Voit laittaa joukkoon myös lisää mangososetta jos haluat. Kuumenna 2rkl sitruunamehua ja lisää liivatteet yksitellen joukkoon. Jos viimeiset liivatteet ei meinaa sulaa enää joukkoon, laita hetkeksi mikroaaltouuniin jotta seos kuumenee uudelleen. Sekoittele hetken lusikalla liivatteita, jotta seos ei olisi liian kuumaa. Kaada ohuena norona liivatteet tuorejuusto massan sekaan samalla vispaten koko ajan. Sekoita kermavaahto varovasti lusikalla tuorejuustomassan sekaan.
Kaada seos pohjan päälle ja tasoita lusikalla. Purista kakun päälle mangososetta "viivoiksi". Tee hammastikulla pinnalle "aaltoja" ja laita kakku hyytymään yön yli jääkaappiin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti