Sivut

tiistai 21. lokakuuta 2014

Juurespihvit ja omena-feta perunasalaatti

Tänään syötiin juurespihvejä ja perunasalaattia. Jääkaapissa oli keitettyjä perunoita ja niistä piti siis jotain keksiä. 


Juurespihvit

2-3 porkkanaa
pieni pala lanttua
pieni palsternakka
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
n.1 dl juustoraastetta
Suolaa, mustapippuria, yrttimaustetta

  1. Raasta juurekset.
  2. Riko kananmunien rakenne ja lisää vehnäjauhot, sekoita.
  3. Sekoita keskenään juures raaste sekä vehnäjauho-kananmuna sekoitus. Lisää juustoraaste joukkoon.
  4. Mausta seos, ja anna turvota n. 10min. ennen paistamista. Paista rasvassa lettupannulla n 2-3min per puoli.

Perunasalaatti

4-5 keitettyä kiinteää perunaa (luomu)
8 kpl coktail suolakurkkuja
3 pientä kotimaista omenaa
1 pieni sipuli
n. 100g fetaa/salaattijuustoa
3-4 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl  (hunaja) dijonsinappia
puristus sitruunan mehua
sormisuolaa, mustapippuria

  1. Pilko perunat, suolakurkut, omenat ja sipuli oman näköisiksi paloiksi ja sekoita keskenään.
  2. Murskaa käsilläsi feta joukkoon.
  3. Sekoita jogurtti, sinappi, sitruunanmehu sekä mausteet, maista.
  4. Lisää jogurtti salaatin joukkoon ja sekoita varovasti, maista ja lisää mausteita jos tarpeen.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti