Tyrnileipä
4 leipää7,5 dl piimää
3dl appelsiinimehua
0,5 dl tyrnimehu(tiivistettä)
1 rkl voita
50g tuorehiivaa
3dl siirappia
4dl Myllärin luomu ruisjauho
2 dl vehnärouhetta
2 dl ruisrouhetta
4 dl olut- ja leipämallasta
6 dl Myllärin vehnäjauhoja 3tl suolaa
Kuumenna kaikki nesteet siirappia lukuunottamatta ja voi 37 asteiseksi ja liuota hiiva mukaan. Lisää myös siirappi ja sitten sekoita mukaan kaikki kuiva-aineet. Kaada löysä taikina neljään n. litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja anna seistä liinalla peitettynä puoli tuntia.
Paista 180 asteessa kiertoilmauunissa 45-60 minuuttia. Anna jäähtyä ja tasaantua viileässä ainakin 2-3 päivää.
Myslin tein hiukan jouluisemmaksi, lisäämällä sinne kanelia ja mantelilastuja. Simppeli perus ohje johon voi lisäillä oman mielensä mukaan mitä tahansa mistä pitää. :) Alkuperäinen ohje:http://www.maku.fi/blogit/terveen-hyvaa/rapean-muromyslin-salat
Mysli
15 annosta 1h
7,5dl kaurahiutaleita
1/2dl paahdettu pellavansiemenrouhe+puolukka
2-3rkl hamppurouhetta
1/2dl ruislesettä
1/tl suolaa
1tl kanelia
1/2dl öljyä
1/2dl hunajaa
2rkl vettä
1rkl sitruunanmehua
Sekoita
kuivat aineet kulhossa. Lisää kosteat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kahdelle uuninpellille leivinpaperin päälle. Paista
150-asteisessa uunissa (mieluiten kiertoilmalla) noin 20 minuuttia
välillä lusikalla käännellen. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja
paista vielä 20-30 minuuttia, tai kunnes muromysli on kuivaa ja rapeaa.
Säilytä lasipurkissa huoneenlämmössä.
VINKKI
Voit laittaa muromyslin sekaan paahtumaan pähkinöitä uunin lämpötilan laskemisen jälkeen (eli 20 min paistamisen jälkeen). Valmiiseen mysliin voit sekoittaa rusinoita, kuivattuja hedelmiä paloiteltuna, tummasuklaahippuja tai vaikkapa paahdettuja kookoslastuja.Itse laitoin tähän mysliin sekaan karpaloita, paahdettuja kookoslastuja sekä mantelilastuja.
Rentouttavaa ja maukasta joulua kaikille! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti