Tämä maistu meidän poppoolle kyllä hyvin. Tää oli helppo ja kiva ruoka tehdä, ainut että hellan ääreltä ei juuri poistuta nesteen lisäämisen sekä hämmentelyn vuoksi-mutta risotto palkitsee kyllä kokkaajan.
Tämä täytyy syödä heti, kun risotto on juuri ja juuri kypsää! Ja päälle reilusti parmesaania ja sitruunaa rakastava puristaa päälle vielä sitruunan mehua, avot! Resepti löytyi täältä: http://ruokailmio.blogspot.fi itte hiukan vaan muuntelin.
Broileririsotto (4:lle)
1 sipuli
2 porkkanaa (luomu)
2 rkl öljyä
300 g broilerin filettä
1 3/4 dl risottoriisiä
½ tl kanaliemikuutio (Knorr, Fond "du chef")
vettä
1 tl currya
½ tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria
200 g kesäkurpitsaa
2 rkl sitruunamehua
1 - 2 dl parmesaania vastaraastettuna
tuoretta persiljaa
1. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko porkkana pieneksi. Kuullota kasviksia
pannulla öljyssä viitisen minuuttia. Lisää pilkotut broilerinfileet.
Jos käytät kypsää broileria, sen voi lisätä melkein valmiiseen
risottoon.
2. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Mausta currylla, paprikalla,
pippurilla ja kanaliemikuutiolla. Lisää sen jälkeen risoton
sekaan vähän kerrallaan kuumaa vettä. Aina, kun edellinenn vesitilkka on
imeytynyt, lisää uutta. Sekoita koko ajan. Lisää sitruunamehu.
3. Pilko kesäkurpitsa pieneksi ja lisää se risoton sekaan, kun risottoa
on keitelty n. 10 minuuttia. Jatka nesteen lisäämistä ja hämmentelyä.
4. Kun risotto on juuri ja juuri kypsää, sekoita joukkoon vastaraastettu
parmesaani ja silputtua tuoretta persiljaa. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti