Sivut

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Täytetyt kesäkurpitsat

Näihinhän voisi laittaa melkeenpä mitä vaan täytteeksi! Tässä aika perus, hyvä täyte. Lisäksi syötiin salaattia jossa oli: rucolaa, aurinkokuivattua tomaattia, oliiviöljyä ja mp. Samaan aikaan kesäkurpitsojen kanssa myös paahtui uunissa parska-ja kukkakaali nuppuja, joissa oli oliiviöljyä, mp ,suolaa sekä reilusti sitruunamehua  puristettuna päälle.

Täytetyt kesäkurpitsat

3 pientä kesäkurpitsaa/ 2 isoa
400g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
3 vs-kynttä
1 sipuli
1 kasvis/lihaliemikuutio
tujaus tomaattipyreetä
mausteita oman maun mukaan;
mp,suolaa, sokeria hiukan, paprikajauhetta, pitsamaustetta, muskottipähkinää
 pari kourallista juustoraastetta

Laita uuni kuumenemaan 200c. Pese kesäkurpitsat ja puolita ne. Koverra kesäkurpitsan sisus esim. lusikalla. Pilko sisus pienemmäksi. Laita tässä välissä kesäkurpitsan puolikkaat uunivuoassa siksi aikaa uuniin, kunnes täyte valmistuu. Voit lorauttaa päälle hiukan oliiviöljyä ja sormisuolaa.
 Kuullota paistinpannulla pilkottu sipuli, vs ja kesäkurpitsan sisus. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita jokkoon tomaattimurska, pyre ja liemikuutio sekä mausteita.
En halua laittaa mausteille mitään määriä, jokainen laittaa oman maun mukaan aluksi ripauksen jokaista ja lisäilee sitten enempi maisteltuaan tuotostaan välillä. :) ota kesäkurpitsat pois uunista ja lusikoi täyte niiden sisälle. Voi olla että sitä jää hiukan yli, mutta pakasta loppu tai syökää muun ruoan ohessa. Lisää juustoraaste päälle ja heitä uuniin. Kesäkurpitsat on valmiita n 20min kuluttua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti