Vihreä monsterisose
1 parsakaali
1 päärynä
pala palsternakkaa
100g herneitä (pakkasesta)
1/2 zukkini (kesäkurpitsa)
persiljaa, mp ,sitruunanmehua
Huuhtele parsakaali ja zukkini, leikkaa paloiksi. Kuori päärynä ja palsternakka, leikkaa paloiksi. Kiehauta vettä ja lisää sinne ensin palsternakka ja parsakaali. Keitä n 5min ja lisää loput ainekset. Kiehauta pehmoiseksi, kaada keitinvesi toiseen kippoon ja soseuta. Lisää keitinvettä sen verran että koostumus on sopivan kiinteä, lisää mausteet.
Tarjoa riisin/kvinoan/cuscusin kanssa.
Ps. Voit myös lisätä haluamasi lisukkeen soseen joukkoon ja pakastaa sen jälkeen.
Aurinkosose
3 porkkanaa
1 pun.paprika
100g kukkakaalta
rakuunaa,persiljaa
Kuori porkkanat, pese paprika ja kukkakaali. Itse käytin luomu kukkakaalta pakkasesta (lidl), koska tuoretta en muistanut ostaa. Kiehauta vesi, pilko porkkanat ja paprika sekä kukkakaali. Heitä ensin porkkana palat veteen ja keitä hetki ennen kuin lisäät kukkakaalen ja paprikan. Keitä kypsäksi, laita keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta+mausta. Lisää keitinvettä sen verran että koostumus on sopivan kiinteää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti