Lapset tykkäävät dippailusta ja niin myös aikuisetkin. Arkinen jauheliharuoka muuntuu hiukan jännittävämmäksi, kun se isketäänkin tikkuun. :)
Kepakot
400g jauhelihaa
1/2dl ranskankermaa/kermaa
1 pieni sipuli
1-2 vs-kynttä
suolaa, pippuria, paprikamaustetta
(persiljaa,basilikaa)
8 varrastikkua
Laita uuni kuumenemaan 225c. Laita varrastikut likoamaan veteen. Sekoita jauheliha,ranskankerma,kuullotetut sipulit ja mausteet. Tee tässä välissä bulgur ja dippi.
Muotoile seoksesta pitkulaisia pötkylöitä vartaiden ympärille ja grillaa n 10min.
Bulgursalaatti
4 annosta bulguria (valmista pakkauksen ohjeen mukaan)
vihreitä oliiveja maun mukaan
kirsikkatomaatteja/2 tomaattia
50g cashewpähkinöitä
2 tl luomu sitruunan kuorta ja puristus mehua
loraus oliiviöljyä
persiljaa
Halkaise tomaatit, murskaa pähkinä ja sekoita kypsän bulgurin joukkoon kaikki ainekset. Sekoita ja maista.
(voit lisätä bulguriin myös esim. paprikaa)
Sitruunadippi
4dl turkkilaista jogurttia
2 tl luomu sitruunan kuorta
sitruunan mehua
suolaa, pippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja maista ja mausta tarvittaessa lisää. Muista, että kun dippi on hetken jääkaapissa, maut voimistuvat.
Itse rakastan sitruunaa, ja laitoinkin sitä reippaasti.... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti